Vul de pot met ¾ liter koud water en voeg de gemalen koffie toe. Giet de rest van het water erbij zodat alle koffie onder water staat. Roer voorzichtig alles door elkaar, om de koffie grondig met het water te mengen.
Sluit de pot af. Wanneer je met een cafetière werkt, sluit je de kan best af met cellofaan of laat je het deksel met opgetrokken filter op de kan staan, want je wilt dat de koffie in contact blijft met het water. Bewaar de pot op een donkere en koele plaats of in de koelkast.
Laat alles 12 tot 18 uur ‘trekken’ zodat de koffie de tijd heeft om genoeg smaak af te geven.
Om een klare Cold Brew te kunnen serveren, filter je best 2 maal:
- Giet het koffiemengsel behoedzaam door een metalen filter met hele fijne gaatjes of door een kaasdoek. Zo verwijder je de grootste hoeveelheid gemalen koffie.
- Filter een 2e keer door een papieren filter. Die zorgt er voor dat alle kleine korrels ook achter blijven. Je kunt ook meteen door papier filteren, maar dan duurt het een stuk langer voordat allekoffie is doorgelopen.
Je houdt op die manier een heldere Cold Brew over. Voeg wat ijsblokjes of ijskoude (amandel)melk toe en geniet.
Cold Brew koffie is ideaal voor op een warme dag of als basis van koffie cocktails.