Ingrediënten:
- 1 kopje sterke espresso gemaakt van de Koffie Kàn Aroma Maragogype
- 200 gram bittere chocolade in brokjes
- 150 gram boter
- 4 eieren
- 100 gram zelfrijzende bloem
Versiering - 1 eetlepel mix van gemalen koffie en chocoladekorrels en wat slagroom naar keuze
Verwarm de oven voor op 150°.
Meng de espressokoffie met de blokjes chocolade en in blokjes gesneden boter. Verwarm au bain marie en meng alles tot je een homogene massa verkrijgt. Je mag ook proberen de ingrediënten in de microgolfoven te smelten, maar dan moet je af en toe roeren om tot een gelijkmatige massa te komen. De traditionele manier is de veiligste...
Klop de eieren met wit en dooiers goed op en voeg er geleidelijk de bloem aan toe. Voeg de eieren al roerend bij het lauwe koffie-chocolademengsel en giet alles is een goed ingevette of teflon bakvorm. Plaats in de warme oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Versier deze koffie-chocoladecake onmiddellijk na de baktijd met de mix van gemalen koffie en chocoladekorrels. Laat alles afkoelen en versier voor het opdienen met toefjes slagroom.
(Tip van Koffie Kàn: wij maakten er cupcakes van, zoals je op de foto ziet, en werkten af met wat vers geklopte slagroom en chocoladekorrels)