• Lorem ipsum

Koffie-winterappeltjes

15 Jan 2019
door Marjolein Vermeersch

Ingrediënten (per persoon):

  • een grote stoofappel
  • donkere rietsuiker
  • boter
  • een kop goed doorsmakende Koffie Kàn (Aroma Maragogype)

Een Koffie Kàn-klant vertelde ons dat zijn vader vroeger in de winter appeltjes in zijn bakkersoven klaar maakte voor zijn kroost. Dat ging zo: in een aardewerken schaal legde hij ongeschilde stoofappelen, van klokhuis ontdaan. In de klokhuisholte deed hij donkere rietsuiker en een klontje boter. Dat overgoot hij met een kop stevige koffie. Alles 30 minuten in de oven op 200° tot de appeltjes gaar zijn, maar niet uiteenvallen. 

Je kan de appeltjes ook in schijfjes met suiker in de pan bakken en dan met koffie overgieten.

Laten garen en OPSMULLEN!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »