Verwarmende blend op basis van echte kaneel, gember, kardemom, kruidnagel en zwarte thee. Lees meer
Heerlijke kruiden- en theemengeling om Chai of Chai Latte te maken. (zie recept hier onder!)
Zwarte thee met kaneel, gember, kardemom, kruidnagel zorgen voor een verwarmend kerstgevoel in je mok. Ideaal voor natte herfst- en koude winterdagen.
In combinatie met water wordt het een heerlijke klasieke Chai, en als je melk en suiker gebruikt wordt het een Chai Latte.
Chai is in wezen gekruide thee en is in talloze variaties te vinden in veel verschillende landen, vooral in Azië. De chai van Mill & Mortar is gebaseerd op klassieke Sri Lankaanse kruiden, waaronder Ceylon-kaneel, kruidnagel, gember, kardemom en gemengde zwarte thee, ook uit Sri Lanka.
Recept voor Sri Lanka Chai (1 kopje):
- 1 theelepel Sri Lanka Chai met 25ml kokend water.
- Voeg écht warme melk toe. Zoet met suiker, honing of siroop.
Voor instantthee: doe thee en kruiden in een zeef of filter en overgiet met kokend water. Laat het een paar minuten trekken. Voeg indien nodig wat warme melk en suiker toe.
De traditionele manier: breng water en kruiden aan de kook en dek de pan af om 10 minuten te laten sudderen. Voeg de melk en suiker toe terwijl de Chai langzaam weer opwarmt, zonder hem echt te koken.
Kan warm geserveerd worden in een kopje met een stuk kardemom als garnering of ijskoud in een hoog glas met ijsblokjes, slagroom of ijs.