Set van Matcha kwast & lepel in bamboe Lees meer
De traditionele manier om matcha te bereiden komt van de Japanse theeceremonie. Het gaat om het gebruik van een matcha-kom (matchawan), een bamboe garde (Chasen) en een bamboe lepel (Chashaku).
Traditionele bamboe garde is een onmisbaar accessoire bij de Japanse matcha-theeceremonie. Wanneer je een chasen gebruikt om matcha te kloppen, is het het beste om een losse en ontspannen pols te houden en snelle zigzagbewegingen te maken in de vorm van de letter 'W' of 'M'. Dit helpt om Matcha de ideale schuimige textuur te geven.
Chashaku is de traditionele lepel voor het serveren van matcha en een integraal onderdeel van de matcha-theeceremonie. Het gebogen deel van de lepel wordt gebruikt om een klein deel matcha-thee te scheppen en in een kom (maakt geen deel uit van deze set!) te plaatsen. Het mengsel wordt vervolgens met een bamboe garde tot een uniforme consistentie geklopt.
TIP!Koicha, of dikke thee, wordt gemaakt met aanzienlijk meer matcha 4-6 chashaku-porties (4-6 theelepels) in 150 ml heet water. De resulterende matcha is veel dichter en zoeter. Kloppen is moeilijker en deze methode levert niet het kenmerkende schuim op. Het wordt bijna uitsluitend geserveerd als onderdeel van de Japanse theeceremonie.